Sneak preview NVRG-congres 2024 Inclusion & Fusion

Op 8 maart 2024 vindt het NVRG-congres plaats. De congrescommissie zal gedurende dit najaar steeds meer onthullen over dit wervelende congres. Met trots presenteren we in dit nieuwsbericht het congreslogo en de eerste keynote spreker, dus lees gauw verder! 

 

Logo NVRG Congres 2024


Welkom bij de sneak preview van het NVRG-congres 2024,  'Inclusion & Fusion' op vrijdag 8 maart 2024 in het Beatrixgebouw, Utrecht! Met trots presenteren we hierbij het speciaal ontworpen congreslogo, gecreëerd door Bart Oude Elferink van Unusual Renders. Dit kunstwerkje vangt op schitterende wijze de synergie tussen de centrale thema's:

  • gender inclusiviteit
  • seksuele diversiteit
  • interculturele rijkdom
  • innerlijke groei en bewustwording
  • en meer ...

Samen vormen deze elementen een harmonieus geheel dat de essentie van ons congres weerspiegelt.


Onthulling eerste keynote spreker 

Dit jaar zal op het NVRG-congres onder andere Marie Rose Moro een keynote en parallelsessie geven. Marie-Rose Moro is een internationaal toonaangevend psychiater op het gebied van transculturele psychiatrie. Zij is als kinder- en jeugdpsychiater verbonden aan de universiteit van Parijs, Paris Cité. Als arts en human- wetenschapper ontwikkelde zij 30 jaar geleden een transculturele kliniek. Eerst in het Avicenne ziekenhuis in de buitenwijken van Parijs nu in het Cochin Ziekenhuis, Maison de Solenn. Zij ontwikkelde een onderzoeksmethode gericht op immigrantengezinnen en hun kinderen. Daarnaast ontwikkelde ze een nieuwe multidisciplinaire benadering voor de zorg voor adolescenten. Zij werkt met migrantengezinnen en is bekend met de banlieue, de buitenwijken van Parijs. Ze heeft een werkwijze ontwikkeld die zeer interessant is voor systeemtherapeuten, zeker binnen het transcultureel werken.

Naast Marie-Rose Moro zullen er meerdere keynote sprekers zijn die we binnenkort bekend zullen maken. Het bijzondere van het congres is dat naast Marie-Rose Moro, de andere keynote sprekers ook de verdieping ingaan tijdens de parallelsessies. 

Maar dat is nog niet alles!


Parallelsessies: nieuw concept

Naast de keynote sprekers hebben we ook een overweldigend aantal mensen bereid gevonden een parallelsessie te verzorgen. Hierdoor hebben we een indrukwekkende line-up samen kunnen stellen, om te zorgen voor een dynamische en leerrijke ervaring.

Momenteel zijn we druk bezig het definitieve programma samen te stellen. Naast de uiteindelijke samenstelling van alle parallelsessies werken we hard aan de definitieve vormgeving van ons hoofdpodium en de inhoud van de keynotes. Als tipje van de sluier kunnen we alvast vertellen dat we op het hoofdpodium een boeiende sjamanistische reis zullen creëren naar onze voorouders. De parallelsessie die hierop volgt biedt een unieke kans om diep te graven in de culturele wortels van relaties en gezinnen en hierbij nieuwe perspectieven te ontdekken.

Kortom, het NVRG-congres 2024 belooft een unieke gelegenheid te worden om dieper in te gaan op het thema 'Inclusion & Fusion', met inspirerende sprekers, boeiende sessies en een meeslepende reis van geschiedenis naar toekomst. Mis het niet en sluit je aan bij ons op reis in maart 2024!

Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrieven. Zet alvast 8 maart in je agenda.

Hartelijke groet namens de congrescommissie,

 

Marloes van Maanen
Marianne de Planque
Suzanne Aarts
Sanne van Neerrijnen