Welkom

Wat leuk dat je overweegt om lid te worden van de NVRG!

Op deze pagina noemen we kort de voordelen van het NVRG-lidmaatschap. Over verschillende soorten lidmaatschap vind je meer informatie op de pagina's over het lidmaatschap terwijl je nog in opleiding bent, het lidmaatschap Systeemtherapeut en het lidmaatschap Systeemtherapeutisch werker.

In de e-magazines 'Route tot systeemtherapeut' en 'Route tot systeemtherapeutisch werker' lees je hoe de opleidingstrajecten eruit zien en waar je rekening mee moet houden als je lid wilt worden van de NVRG, nu of op een later moment. De exacte voorwaarden staan in het Opleidingsreglement. De e-magazines zijn een toelichting op het Opleidingsreglement.

Route ST Cover

Route STW Cover


Lid zijn van de NVRG is een waarborg voor kwaliteit, voor onze leden zelf natuurlijk maar ook voor cliënten, doorverwijzers, zorgverzekeraars, gemeenten en andere overheden. NVRG-leden voldoen immers aan hoge kwaliteitseisen met betrekking tot (voor)opleiding, werkervaring en deskundigheidsbevordering.

Als lid maak je onderdeel uit van een netwerk van vakgenoten. Je ontmoet elkaar via verenigingsactiviteiten, zoals studiedagen, maar ook op LinkedIn vinden leden elkaar.


Secties

De NVRG heeft een aantal secties voor en door leden. Deze secties richten zich op een bepaald thema binnen de systeemtherapie en organiseren nascholing voor hun leden. Daarnaast bieden deze themagroepen een platform om contact te leggen met andere NVRG-leden die werkzaam zijn binnen jouw sector of dezelfde interesses hebben. Hier vind je een actueel overzicht van de secties.

 

Vakbladen

Er worden twee tijdschriften uitgegeven op ons vakgebied. Het tijdschrift Systeemtherapie is in beheer van de NVRG en wordt uitgegeven samen met uitgeverij Boom. Als NVRG lid kun je hiervoor artikelen inzenden, je ontvangt het 4 maal per jaar in de bus en kunt via de Leden Log-In ook de digitale versie lezen.

Gezinstherapie Wereldwijd (GTWW) wordt uitgegeven door BSL. Het bevat een selectie van (naar het Nederlands vertaalde) buitenlandse artikelen op het gebied van systeemtherapie. GTWW is alleen in begrepen in het abonnement van leden Systeemtherapeut en verschijnt ook 4 keer per jaar.

Rapporten

De NVRG publiceert regelmatig relevante stukken in de vorm van rapporten of factsheets. Uiteraard heb je hier als lid toegang toe en kun je deze gebruiken binnen je werk.

 

Kortom, het lidmaatschap van de NVRG biedt veel voordelen! Je kunt beroepsmatige kwesties met vakgenoten bespreken, blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en draagt bij aan het behartigen van de belangen van de beroepsgroep. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Bureau NVRG.

 

Meer lezen over systemisch werken? Lees hier de folder 'Systemisch kijken, werken en (be)handelen'

De voordelen op een rij

 

  • Lid worden van de NVRG betekent dat je je aansluit bij een kwaliteitsregister dat herkenbaar is voor cliënten, verwijzers, overheid en zorgverzekeraars.

  • Je maakt deel uit van een netwerk van vakgenoten en ontmoet elkaar via verenigingsactiviteiten en sociale media.

  • Met korting naar congressen, studiedagen en workshops van de NVRG.

  • Gratis toegang tot rapporten en andere relevante stukken voor leden.

  • Gratis lidmaatschap van een of meerdere NVRG-secties.

  • Vier keer per jaar ontvang je het tijdschrift Systeemtherapie.

  • Je wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

  • Je draagt bij aan de belangenbehartiging van systeemtherapeuten en systeemtherapeutisch werkers.

  • Ben je praktijkeigenaar? Dan kun je je praktijk laten vermelden op de NVRG-website (alleen voor leden ST)

  • Vier keer per jaar ontvang je het tijdschrift Gezinstherapie Wereldwijd (alleen voor leden ST).