Leden publiceren: ‘Unravelling Trauma and Weaving Resilience with systemic and narrative therapy' van Sabine Vermeire

Het is zover! Het boek van Sabine Vermeire ‘Unravelling Trauma and Weaving Resilience with systemic and narrative therapy. Playful Collaborations with Children, Families and Networks’ is er! Je kunt het boek bestellen tegen een gereduceerde prijs. 

Boek Vermeire

 

Het boek van Sabine Vermeire is er! Na drie jaren van schrijven, schrappen en her-schrijven… maar vooral van verhalen verzamelen van kinderen, jongeren en gezinnen met pijnlijke levensgeschiedenissen en indringende ervaringen maar ook het verzamelen van hun vele wijzen om zich staande te houden en verder te kunnen.

Het schrijven was een continue, boeiende dialoog met hen en de vele betrokkenen over ‘Wat werkt?’, ‘Wat maakt verschil en helpt hen verder in hun leven?’, ‘Wat is goede hulpverlening of therapie en hoe kan een systemisch, narratief perspectief hierin bijdragen?’. Maar bovenal hoe kunnen deze kinderen en hun betrokkenen actieve participant zijn, co-researcher en zelfs co-regisseur van dit proces.

Trauma in de kindertijd kan zowel fysiek, emotioneel als psychisch wonden slaan waarbij de relationele en sociale geraaktheid niet te onderschatten valt. De meest uiteenlopende moeilijkheden kunnen de bovenhand nemen. Het boek neemt je mee in een systemische en narratieve kijk op trauma en de vele speelse mogelijkheden om samen met kinderen, hun gezin en netwerken de tentakels van trauma te ontrafelen en bespreekbaar te maken. In het samen spreken en doen her-ontdekken we een gevoel van ‘agency, belonging en coherentie’ en geven een plek aan de gebeurtenissen in het grotere levensweefsel. Vanuit veilige grond weven we samen veerkrachtbevordende netwerken.

Nieuwsgierig hoe je als professional vermijdt meegezogen te worden in pijnlijke relationele dansen of in de greep te geraken van ‘het trauma’ of ‘zijn tentakels' maar samen nieuwe sporen uittekent met de vele betrokkenen? Daarbij steeds vertrekkend van de aanname dat problemen nooit louter individueel maar steeds relationeel, sociaal en politiek zijn.

Het boek (klik aan: paberback) kun je nu bestellen aan een gereduceerde lanceerprijs en kortingscode FLA22.