Slider 6

Evenement Esther Perel groot succes!

Het evenement met Esther Perel op 31 januari 2020, georganiseerd door de NVRG en de RINO Groep, was een groot succes. Zij ging met professionals in gesprek aan de hand van drie actuele thema's: (1) taal & cultuur, (2) lichaamsgerichte therapie en (3) geheimen en vertrouwelijkheid. Lees de terugblik op deze zeer geslaagde dag. 

Slider 6

Factsheet Systeemtherapie gepubliceerd

De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) heeft de eerste twee wetenschappelijke factsheets over psychotherapie samengesteld. De factsheets Systeemtherapie en Psychodynamische psychotherapie zijn onderdeel van een serie en geven een overzicht van de bewijskracht ten aanzien van de effectiviteit van de desbetreffende vorm van psychotherapie, onderbouwd met recente onderzoeken, feiten en cijfers. Lees meer

 

Slider 6

Systeemtherapie, de wetenschappelijke stand van zaken

In april verscheen het rapport 'Systeemtherapie, wetenschappelijke evidentie'. Met dit rapport wordt (opnieuw) aangetoond dat systeemtherapie evidence based is en voldoet aan de stand van de wetenschap en praktijk. NVRG-lid Elisa van Ee schreef een zeer toegankelijk artikel over dit rapport. Het artikel is gepubliceerd in het juninummer van tijdschrift Systeemtherapie en zeer de moeite waard om te lezen. Meer weten? Klik hier.

 

De NVRG

Is het kwaliteitsregister en de beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapeuten (systeemtherapeuten) en systeemtherapeutisch werkers. De vereniging zet zich in voor een kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk verantwoorde ontwikkeling en uitvoering van systeemtherapie en andere vormen van systemisch werken. Bij de NVRG geregistreerde professionals voldoen aan vakbekwaamheidseisen.