Slider 6

Extra Studiemiddag WAC op 25 mei met Marthe Egberts en Trudy Mooren

Hoe betrek je meerdere gezinsleden in onderzoek naar de gevolgen van psychotrauma? Welke uitdagingen brengt dit met zich mee? De Wetenschapsadviescommissie (WAC) van de NVRG organiseert een online studiemiddag over onderzoek naar trauma in het gezin. Sprekers zijn Marthe Egberts en Trudy Mooren. De studiemiddag van eind maart was snel volgeboekt. Daarom bieden we deze online studiemiddag opnieuw aan op 25 mei 2021. Lees meer en aanmelden. 

Slider 6

Systeemtherapie als verzekerde zorg voor 18+: een doorbraak!

Systeemtherapie is nu opgenomen in het advies van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) voor de ggz waarin wordt aangegeven onder welke voorwaarden systeemtherapie in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering. Dankzij de samenwerking met ZN is het rapport ‘Wetenschappelijke evidentie systeemtherapie’ de basis geworden voor dit advies. Lees meer

Slider 6

Corona en praktijkvoering

Deze periode vormt een flinke uitdaging voor ons allemaal. Hier vind je ons actuele coronadossier met updates van de informatie voor zorgverleners, praktische tips, wat te doen bij verlies aan inkomsten, beeldbellen, etc.

Voor vragen blijft de NVRG telefonisch en per mail bereikbaar. 

De NVRG

Is het kwaliteitsregister en de beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapeuten (systeemtherapeuten) en systeemtherapeutisch werkers. De vereniging zet zich in voor een kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk verantwoorde ontwikkeling en uitvoering van systeemtherapie en andere vormen van systemisch werken. Bij de NVRG geregistreerde professionals voldoen aan vakbekwaamheidseisen.