Opleidingen

 

De opleiding tot systeemtherapeut bestaat uit een theoretisch technische cursus (TTC ST) van minimaal 212 contacturen, supervisie en leertherapie. De TTC ST 212 bestaat uit:

  • een basismodule van 132 uur bestaande uit een inleidend deel van 60 uur, een vervolgdeel van 60 uur en een module wetenschap van 12 uur;
  • twee specialistische modules van elk ten minste 40 uur. De twee specialistische modules gaan allebei over een ander deelgebied en een ander centraal thema binnen de systeemtherapie.

Bij sommige opleidingsinstituten kun je de volledige TTC ST 212 volgen. Er zijn ook opleidingsinstituten die losse modules aanbieden en opleidingsinstituten die het inleidend deel of het vervolgdeel van de basismodule in combinatie met de module wetenschap aanbieden. Samen zijn dat 72 contacturen. 

De opleidingsinstituten hanteren de vooropleidingseisen van de NVRG voor het lidmaatschap lid (in opleiding) tot systeemtherapeut. In geval van twijfel adviseren we je contact op te nemen met de NVRG. 

De opleiding tot systeemtherapeutisch werker bestaat uit een theoretisch technische cursus van minimaal 100 contacturen (TTC STW) en supervisie. Leertherapie is niet verplicht. In de TTC STW ligt de nadruk op het toepassen van de theorie in de praktijk. Elke cursist brengt casuïstiek uit de eigen werksituatie in.

De opleidingsinstituten hanteren de vooropleidingseisen van de NVRG voor het lidmaatschap lid (in opleiding) tot systeemtherapeutisch werker. In geval van twijfel adviseren we je contact op te nemen met de NVRG.

 

Opleidingsreglement

NVRG erkende opleidingen