Klachten

Klachten van cliƫnten

In het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is iedere zorgaanbieder, ook de vrijgevestigde, verplicht om een klachtenfunctionaris, een klachtenregeling en een geschillenregeling te hebben.

Ben je ontevreden over een NVRG-geregistreerde systeemtherapeut en is je therapeut in dienst bij een instelling? Dan kun je een beroep doen op de klachtenprocedure van de instelling.

Ben je ontevreden over een NVRG-geregistreerde systeemtherapeut en is je therapeut vrijgevestigd? Dan kun je een beroep doen op de klachtenregeling waar de therapeut bij aangesloten is. 

Klachten kunnen ook ingediend worden bij:

Het kenmerk van systeemtherapie is dat partners, gezins- en familieleden van de cliënt kunnen worden betrokken bij de therapie. Stel dat zij ontevreden zijn over de therapeut, dan hangt het van de desbetreffende klachtenregeling af of zij een klacht kunnen indienen. Het is raadzaam om hier bij de therapeut navraag naar te doen voordat de (systeem)therapie begint. Vraag bijvoorbeeld na hoe je als gezinslid of partner van een cliënt bij de behandeling wordt betrokken, wat je kunt verwachten van de therapie en of er een behandelovereenkomst wordt gesloten met de cliënt of met alle betrokken gezinsleden.   

 

Klachten van leden

College van Beroep

Conflicten tussen leden van de vereniging, adviescommissies en het bestuur met betrekking tot de toepassing van de statuten en reglementen kunnen worden voorgelegd aan het College van Beroep.

Vertrouwenspersoon

NVRG-leden die te maken krijgen met ongewenste omgangsvormen of integriteitskwesties  en behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek hierover, kunnen zich wenden tot een van de twee vertrouwenspersonen.

Klachten over opleiders

Heb je klacht over je supervisor of leertherapeut? Dan kun je een beroep doen op een door de NVRG erkende leersupervisor voor bemiddeling. Kijk hiervoor in de Leersupervisorenlijst.

Heb je een klacht over je TTC-gever? Richt je dan tot het desbetreffende opleidingsinstituut.