Relatietherapie in Volkskrant Magazine 16 september 2023

Mogelijk heb je het dit weekend al gelezen. De Volkskrant heeft in het zaterdagmagazine uitgebreid aandacht besteed aan relatietherapie. In een aantal artikelen geven de journalisten van de Volkskrant antwoord op verschillende vragen: hoe effectief is relatietherapie, wat zijn de inzichten van (NVRG-)relatietherapeuten en hoe ziet een therapiesessie er in de praktijk uit?

VK Magazine


Drie artikelen in het Volkskrant Magazine van zaterdag 16 september

Het Volkskrant Magazine van 16 september jl. bevatte drie uitgebreide artikelen over relatietherapie.

De waarde van relatietherapie wordt in het magazine onderstreept. In het artikel over de zin (en onzin) van relatietherapie wordt de gemeente Zutphen aan het woord gelaten die een duidelijk verband ziet tussen ‘relationele spanningen en de aanspraak op de jeugdzorg’. De opmerking van hoogleraar Esther Kluwer sluit hierop aan. Ze wijst op het verband tussen vechtscheiding en jeugdzorg en de impact van conflicten tussen ouders en het welzijn van kinderen. Dit benadrukt maar weer dat relatietherapie geen luxe is, maar broodnodig voor een gezonde maatschappij.

Leden van de NVRG en Stichting EFT hebben een grote bijdrage geleverd om het perspectief van de relatietherapeut een plek te geven in het magazine. Massaal hebben jullie gereageerd op de enquête met vragen over inzichten van de relatietherapeut. De resultaten kunnen jullie teruglezen in de reportage van Evelien van Veen. Blij zijn we met de bijdrage van NVRG-leden Nadia van der Spek en Albert Neeleman. Zij hebben op een heldere manier de resultaten van de enquête van duiding en expertise voorzien.

Voorkant VK

 

Tweewekelijkse serie: in relatietherapie

Niet te vergeten: de komende edities van Volkskrant Magazine zullen jullie nog meer lezen over ons vak! In de terugkerende rubriek ‘In relatietherapie’ krijgt de lezer (om de week) een inkijkje in een intieme therapiesessie. Niemand minder dan Karin Wagenaar heeft in de eerste editie het spits afgebeten.

Veel dank allen voor jullie waardevolle bijdrage!