P3NL-prijs uitgereikt aan Iva Bicanic

Op vrijdag 30 oktober jl. vond de jaarlijkse P3NL-middag plaats, dit jaar in de vorm van een webinar. Tijdens deze geslaagde bijeenkomst werd de P3NL Kennisagenda gelanceerd en nam Iva Bicanic, klinisch psycholoog, hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum UMC Utrecht & landelijk coördinator van het Centrum Seksueel Geweld, de P3NL prijs in ontvangst. Deze prijs is een erkenning van vakgenoten.

Iva_P3NL-prijs


Iva Bicanic wint de P3NL prijs

De ruim honderd deelnemers aan het webinar zagen hoe P3NL-voorzitter Marc Verbraak de prijs uitreikte aan Iva Bicanic. Hij zei hierover: "Iva wint de prijs omdat zij zich met veel energie en toewijding inzet voor slachtoffers van seksueel geweld en hiermee de meerwaarde laat zien van goede psychologische zorg. Ze is hiermee een inspiratiebron voor veel professionals".

Iva is zeer vereerd met de prijs en noemde het erkenning voor alle professionals die zich met dit thema bezighouden. "Deze prijs is van ons allemaal. Van professionals die zich met dit thema bezighouden, maar ook van de slachtoffers die zich laten horen. Seksueel geweld wil in het donker kruipen. We moeten dit steeds in het licht brengen en zo het thema onder de aandacht houden. Dat lukt alleen als je samenwerkt." 

Nadat ze de prijs in ontvangst had genomen hield Iva een inspirerende voordracht, getiteld 'Seksueel misbruik schaakmat zetten'.

Je kunt de lezing van Iva Bicanic hier terugkijken.

 

Lancering P3NL Kennisagenda

P3NL ziet het als één van haar kerntaken om het belang van evidence based werken uit te dragen, omdat dat leidt  tot betere kwaliteit in de geestelijke gezondheidszorg.

'Hoe kunnen we de zorg voor álle cliënten verbeteren en welke wetenschappelijke kennis is daarvoor nodig?' Met deze twee vragen in het hoofd heeft P3NL het afgelopen jaar samen met professionals in de psychologische en pedagogische zorg gewerkt aan een kennisagenda. In deze kennisagenda zijn de tien belangrijkste kennishiaten vanuit de praktijk verzameld. Dit zijn onderwerpen die vragen om meer wetenschappelijk onderzoek vanuit de praktijk, zodat de zorg kan worden verbetered.

Op het webinar op 30 oktober is de kennisagenda gepresenteerd en zijn een aantal vragen besproken.

Je kunt de kennisagenda hier bekijken.

Je kunt het webinar hier terugkijken.