Vijf parallelsessies uitgelicht
1.1. en 2.5. En ik dan…?
Wat geeft de cliënt jou, behalve zijn probleem?
Henk de Graaf
Wat geeft de client jou behalve zijn probleem? Henk is 25 jaar geleden, zoals hij het zelf noemt, uit het toen bestaande systeem gestapt vanwege zijn eigen welzijn. Het belang van echt menselijk contact in zijn werk, boven het volgen van strikte regels is voor Henk een must. Het menselijk hart van de systeemtherapie kan je het ook noemen. Open en eerlijk spreken over het leven als (systeem)therapeut en systeem therapeutisch werker en zeer ervaringsgericht werken. Wil je alvast een voorproefje luister dan naar deze podcast van Henk en ontdek zijn enthousiasme en humor Klik hier
1.6. Lichaamsgericht en ervaringsgericht werken met systemen/gezinnen
Het creëren van nieuwe ervaringen door systemen in beweging te zetten.
Ferdinand Bijzet en René de Boer
Kom in beweging en ontdek ervaringsgerichte en lichaamsgerichte experimenten om verschillende perspectieven te verkennen en het lichaam als bron van wijsheid te ervaren. Deze experimenten zijn ontworpen om te helpen ontdekken hoe jij cliënten kan ondersteunen bij het loslaten van vaste patronen en het ontwikkelen van meer flexibiliteit. Door het lichaam te gebruiken als bron van informatie en reflectie, leren deelnemers hoe lichamelijke sensaties en houdingen kunnen bijdragen aan het herkennen van nieuwe perspectieven en het creëren van verbinding binnen het gezinssysteem.
1.5. en 2.1. The Next Gen: vaardigheden van jongeren versterken, deel van democratische oefening in gezinnen
Peter Adriaenssens
The Next Gen: vaardigheden van jongeren versterken, deel van democratische oefening in gezinnen. Peter is een meester in uitbeelding, het meteen laten voelen en hele concrete praktijkvoorbeelden en ervaringen. Krijg meer inzicht in welke complexe en polariserende wereld jonge tieners nu opgroeien en waar wij hen kunnen helpen c.q. ondersteunen vanuit verbinding. Via fragmenten uit de praktijk leer je hoe gezinnen door allerlei conflictthema’s heen kunnen oefenen met flexibiliteit en democratisch samenleven.
2.4. Improviseren als eerste keus: Hoe je flexibel kunt blijven denken in het hier en nu
André Besseling
Improviseren als eerste keus: Hoe je flexibel kunt blijven denken in het hier en nu. Een sessie boordevol theater, interactief werken en korte oefeningen, een interactieve voorstelling waar ook flink bij gelachen kan worden. Als acteur improviseert hij met wat er daadwerkelijk speelt in het publiek en gebruikt hij de kracht van systemisch werken in zijn voorstellingen.
1.3. Het vinden van een gezamenlijke hefboom voor verandering
Albert Gast
Het vinden van een gezamenlijke hefboom voor verandering. Aan de slag met een methodiek van systeemdenken en design thinking? Test jouw lenigheid in omgang met verschillende perspectieven tijdens deze interactieve sessie waarin de casus een actueel en uitdagend thema is op het snijvlak tussen jeugdzorg en volwassenenzorg. Samen komen tot gezamenlijke veranderingen.
Naar de congreswebsite
Praktische informatie
Datum: Vrijdag 14 maart 2025
Locatie: Beatrix Theater, Utrecht
Inschrijving: klik hier
Accreditatiepunten: klik hier
Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen op een dag vol inspiratie, verbinding en groei!
Met feestelijke groet,
De Congrescommissie van de NVRG
Direct inschrijven