On-demand: webinar Systeem-(OM)-Denken - Systeemdenken en de nieuwe GGZ

Op vrijdag 17 september 2021 organiseerde de NVRG een 'kick-off' webinar in aanloop naar het NVRG-congres in 2022, met als thema Systeem-(OM)-Denken - Systeemdenken en de nieuwe GGZ. Floortje Scheepers (psychiater en hoogleraar innovatie in de GGZ) en Carlijn Welten (kinder- & jeugdpsychiater en systeemtherapeut) vertellen je in dit webinar over concrete voorbeelden en initiatieven van de GGZ van de toekomst. Webinar is vanaf nu t/m 30 november on demand beschikbaar.

NVRG webinar Floortje Scheepers en Carlijn Welten

 

Inhoud webinar

  • Opening Tessa van Iperen (directeur NVRG)
  • Presentatie Floortje Scheepers
  • Interactie met de live deelnemers 
  • Presentatie Carlijn Welten
  • Interactie met de live deelnemers
  • Tessa in gesprek met Floortje en Carlijn
  • Afsluiting

Sprekers

Floortje Scheepers - hoogleraar innovatie in de GGZ en medisch afdelingshoofd psychiatrie in het UMC Utrecht
Floortje zal in haar presentatie stilstaan bij de benadering van psychische problemen in de GGZ maar ook de samenleving. Hoe kunnen we het niet weten beter verdragen en daarmee het 'maakbaarheidsdenken' wat loslaten? Hoe kunnen we komen tot echte integrale zorg waarbij de GGZ aansluit bij de leefwereld van gezinnen en we een inclusievere samenleving realiseren met elkaar? In de GGZ van de toekomst transformeren we van opschalen naar aansluiten, van ketens naar netwerken, van individuele excellentie naar collectieve intelligentie en van diagnostiek en behandeling naar samen begrijpen, leren en verbeteren. Aan de hand van verschillende thema's die Floortje ook bespreekt in haar recent verschenen boek (Mensen zijn ingewikkeld) zal ook gekeken worden naar nieuwe mogelijkheden om met mentale kwetsbaarheid om te gaan in de samenleving en goede zorg vorm te geven met behulp van innovatie in de praktijk.

Carlijn Welten - kinder- en jeugdpsychiater/PhD/systeemtherapeut/medeoprichter van Het Huis
We zitten midden in een beweging van verandering in hoe we over psychisch lijden nadenken en hoe we het benaderen. Het systemisch denken en doen is essentieel in deze verandering. Hoe kunnen we die thema’s van verandering een praktische vertaling geven? Wat betekent dit voor jou als systeemtherapeut en systeemtherapeutisch werker in jouw dagelijks werk en wat kan jij doen om jouw team mee te nemen in deze beweging?
In Het Huis, een nieuw centrum voor innovatieve kinder- en jeugdpsychiatrie dat Carlijn samen met Niek Hayen (psychiater/systeemtherapeut) heeft opgezet, proberen ze het omdenken in alle vezels van hun denken en doen door te voeren. Hoe ziet dat er praktisch uit en wat doet dat met de huisgenoten, hun steunsystemen, de professionals en de verwijzers? Wat kan jij hieruit meenemen naar jouw dagelijkse praktijk?

Investering

LID ST en LID STW € 65,- (incl. btw)
LIO ST, LIO STW en LID PEN € 45,- (incl. btw)
Overige deelnemers € 95,- (incl. btw)

Accreditatie

LID ST en LID STW ontvangen 3 NVRG PE-punten.
Let op! Ook de deelnemers die het webinar on demand bekijken ontvangen 3 NVRG PE-punten.

Aanmelden

Kik hier om je ticket voor het webinar te bestellen. Jouw persoonlijke link naar het webinar ontvang je direct in de bevestigingsmail. Het webinar is t/m 30 november on demand beschikbaar.

NVRG-congres 2022

Reserveer vrijdag 25 maart 2022 alvast in je agenda, we gaan dan dieper in op het thema Systeem-(OM)-Denken - Systeemdenken en de nieuwe GGZ. Wordt vervolgd!

Datum en tijdstip:
2021-09-17T13:15:00 2021-11-29T23:59:00
Locatie:
Online
Adres:


Aanmeldperiode: