5 oktober 2021: Online Masterclass 'Deugdelijke dossiervoering'

NB: OORSPRONKELIJKE DATUM 11 MEI - WEGENS PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN VAN DE SPREKER IS DEZE MASTERCLASS VERZET NAAR 5 OKTOBER.

Dossieropbouw en dossiervoering zijn essentiële onderdelen van elk therapietraject, niet alleen voor jou als systeemtherapeut maar ook voor je cliënten. Bij partnerrelatietherapie of gezinstherapie kunnen complicerende factoren ontstaan. Wat doe je bijvoorbeeld als in een echtscheidingssituatie één van de ouders van een kind niet wil dat de andere ouder het kind-dossier kan inzien? En wat doe je in geval van een belangenconflict tussen twee partners? Deze en andere vraagstukken komen aan bod tijdens deze interactieve online masterclass. Je bent van harte welkom!

NVRG 11 mei


Juridische kaders
Tijdens deze masterclass leer je wat de juridische kaders zijn voor het opbouwen van een goed dossier en voor verantwoorde dossiervoering. In het contact met cliënten ga je een vertrouwensrelatie aan. Daardoor heb je te maken met een geheimhoudingsplicht, maar hoe ver strekt die plicht? Wat behoor je te delen met derden, zoals nabestaanden, ouders van minderjarige kinderen of de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

In deze periode hebben we steeds meer online consulten, we mailen meer en er zijn online patiëntendossiers waar ook cliënten toegang tot hebben, wat betekent dat voor dossiervoering? Is het maken en delen van gespreksverslagen noodzakelijk?

Robert Sanders is advocaat en expert op het gebied van tuchtrecht. Hij vertelt ons hoe je op een verantwoorde manier dossier opbouwt, wat geheimhoudingsplicht inhoudt voor BIG- en niet-BIG geregistreerde behandelaars en hoe je te werk gaat als het gaat om (gezamenlijke) dossiervoering.

Wil je van tevoren een vraag inzenden, dan kan dat! Stuur dan een mailtje naar secties@nvrg.nl


Spreker

De masterclass wordt verzorgd door mr. dr. Robert Sanders, advocaat en expert op het gebied van tuchtrecht. Robert staat binnen de ondernemingsrechtpraktijk van De Clercq o.a. vrije beroepsbeoefenaren bij die binnen hun vakgebied een tuchtrechtregeling kennen, zoals advocaten, notarissen, accountants en zorgprofessionals. In 2017 promoveerde Robert aan de Universiteit van Amsterdam op het advocatentuchtrecht. Daarvoor was hij zes jaar secretaris van een medisch tuchtcollege. Hij is gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam en universitair docent aan de Universiteit Leiden. In 2019 heeft Robert twee succesvolle en zeer goed beoordeelde studiemiddagen verzorgd voor de NVRG.

Plaats & tijdstip

NB: OORSPRINKELIJKE DATUM WAS 11 MEI, WEGENS PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN VAN DE SPREKER IS DEZE MASTERCLASS VERZET DINSDAG 5 OKTOBER.

Deze masterclass vindt online plaats, via Zoom. Je ontvangt de week voor de bijeenkomst een inloglink.
Datum en tijd: 5 oktober 2021 van 13.30 - 16.45 uur

Accreditatie

NVRG: 3 PE-punten


Kosten

De deelnamekosten voor NVRG-leden bedragen 49 euro (incl. btw).
De kosten voor niet-leden bedragen 65 euro(incl. btw). 


Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor deze online masterclass.

Datum en tijdstip:
2021-10-05T13:30:00 2021-10-05T16:45:00
Locatie:
Online
Adres:


Aanmeldperiode: