25 november 2022: Studiemiddag WAC 'SCORE-15 app in systeemtherapie en praktijkonderzoek'

De WAC organiseert op 25 november een studiemiddag over het gebruik van de SCORE-15 app. Deze app is voor systeemtherapeuten, zonder kosten, te gebruiken. Charlotte Burck & Astrid Winkler van het Family Therapy and Systemic Research Centre, UK lichten toe hoe je de app kunt gebruiken en daarna oefenen we in rollenspellen met het gebruiken van de app in systeemtherapie en bij praktijkonderzoek. Ben jij benieuwd hoe je deze vragenlijst kunt inzetten? Meld je dan aan voor deze studiemiddag. 

Foto Burck en WincklerCharlotte Burck en Astrid Winkler

 

Hoe evalueer en bespreek je ‘laagdrempelig’ en ‘cliënt-vriendelijk’ de samenwerking en de ontwikkelingen met je cliënt(en) in de systeemtherapie die je geeft? De SCORE-15 app helpt om zelf, samen met gezinnen, eenvoudig praktijkonderzoek te doen. Met praktijkonderzoek leveren systeemtherapeuten ‘practice based evidence’ voor veranderprocessen die doorgaans onvoorspelbaar verlopen. Op basis van feedback en gezamenlijk onderzoek leren systeemtherapeuten en gezinsleden hun samenwerking af te stemmen en verbeteren. ‘Practice based evidence’ en samenwerkingsgericht leren is van groot belang, in tijden van nu, waarin er zoveel nadruk op ‘evidentie’, ‘transparantie’ en ‘cliëntparticipatie’ ligt. Meld je dus aan! Neem, als je komt, een laptop of telefoon mee, waarmee je op internet kunt.Het gebruik van de SCORE-15 app in systeemtherapie en bij praktijkonderzoek

Op 25 november organiseert de Wetenschapsadviescommissie (WAC) een studiemiddag in Utrecht over het gebruik van de SCORE-15 app die voor systeemtherapeuten, zonder kosten, te gebruiken is. De SCORE-15 is een (gevalideerde) zelfrapportagelijst waarmee het gezinsfunctioneren periodiek gemeten wordt, waarmee ontwikkelingen in therapie gevolgd en besproken kunnen worden. Inmiddels is er een app ontwikkeld voor de Score-15, waarmee de gebruiksvriendelijkheid voor zowel therapeut als gezin toeneemt.

Charlotte Burck & Astrid Winkler van het Family Therapy and Systemic Research Centre in het Verenigd Koninkrijk zullen via een videoverbinding uitleg geven over de SCORE-15 en over het gebruik van de app. Daarna zullen we met elkaar in rollenspellen oefenen met het gebruiken van de app in systeemtherapie en bij praktijkonderzoek.

Claire Sammut, systeemtherapeut in de UK en promovendus aan de University of Bedfordshire deed in Malta onderzoek naar de implementatie van SCORE-15 onder systeemtherapeuten. Eerst was er veel weerstand onder de systeemtherapeuten ten aanzien van het gebruik van SCORE-15. Uiteindelijk was iedereen erg enthousiast. Ben je benieuwd wat de reden was? Claire vertelt kort over haar onderzoek via een zoomverbinding en legt het ons uit.

Doelgroep en leerdoelen

Deze studiemiddag is bedoeld voor systeemtherapeuten en systeemtherapeutisch werkers die de samenwerking en ontwikkelingen van behandeling inzichtelijk willen maken en daarvan willen leren. Na deze studiemiddag ben je in staat de app, de vragenlijst en de meeresultaten te gebruiken in je eigen praktijk, in dialoog met clienten en collega’s.  

 

Programma

12:30 uur inloop
13:00 uur welkom Henk Pijnenburg

13:05 uur Korte introductie praktijkgericht onderzoek Robert van Hennik
13:20 uur Online uitleg over de SCORE-15 en het gebruik van de app door Charlotte Burck en Astrid Winkler.

14:30 uur pauze

14:45 uur Oefenen met de app adhv fictieve casus
15:45 uur Gelegenheid voor vragen
16:00 Verslag van onderzoek naar gebruik van SCORE-15 door systeemtherapeuten in Malta door Claire Sammut, UK

16:30 Nabespreken en vragen
17:00 Einde

 

Wij zien uit naar deze studiemiddag!

De Wetenschapsadviescommissie van de NVRG:

Henk Pijnenburg, Ramon Lindauer, Trudy Mooren, Elisa van Ee, Els Bos-de Groot en Robert van Hennik

Datum en tijdstip:
2022-11-25T13:00:00 2022-11-25T17:00:00
Locatie:
Adres:


Aanmeldperiode:

Praktische informatie

Datum: vrijdag 25 november 2022
Tijd: van 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht

Accreditatie

NVRG - 3 PE-punten.

Kosten

€ 75 voor NVRG-leden, € 95 voor niet leden.
Prijzen zijn inclusief btw. 

Aanmelden