16 juni 2022: Webinar Partnergeweld en EFT: over koppels die vechten voor de liefde

In hun werk ontmoeten therapeuten koppels die niet bepaald op een zachte en verbonden manier met elkaar communiceren. De ervaring leert dat het werken met deze escalerende koppels niet eenvoudig is en dat de basisprincipes en methoden van relatietherapie de hulpverlener niet voldoende houvast geven. De sectie Forensische Systeemtherapie organiseert op 16 juni in de avond een webinar over huiselijk geweld, begrepen vanuit hechting EFT.
  

Afbeelding partnergeweld en EFT (002)


Partnergeweld en EFT
: over koppels die vechten voor de liefde

In hun werk ontmoeten therapeuten koppels die niet bepaald op een zachte en verbonden manier met elkaar communiceren. Vaak is de therapeut getuige van spanningen en conflicten tussen koppels die escaleren in scheldpartijen, die soms omslaan in fysiek geweld. Hier mee omgaan is niet evident. Het roept zo veel vragen op. Hoe kunnen mensen die voor elkaar kiezen elkaar zo pijn doen?  Hoe helpen we hen op een effectieve manier verantwoordelijkheid te nemen te nemen voor hun gedrag? Hoe helpen we koppels zich veilig voelen bij elkaar? Daarnaast leert ervaring dat het werken met deze escalerende koppels niet eenvoudig is en dat de basisprincipes en methoden van relatietherapie de hulpverlener niet voldoende houvast geven.

In dit webinar wordt huiselijk geweld begrepen vanuit hechting en EFT. Vertrekkende van videomateriaal van sessies met stellen die lijden onder geweld wordt stap voor stap uitgelegd hoe de agressie voortkomt uit de negatieve interactiecirkels waar koppels in vast zitten en hoe het geweld een hechtingsbetekenis met zich meedraagt. Dit alles geeft een unieke inkijk in de belevingswereld van partners die vechten voor de liefde.

 

Datum en tijdstip:
2022-06-16T00:00:00 2022-06-16T00:00:00
Locatie:
Adres:


Aanmeldperiode:

spreker 1Jef Slootmaeckers

Opleiders:

Jef Slootmaeckers, erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en trainer. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en liefde. Jef trainde afgelopen jaren verschillende teams rond EFT en partnergeweld.

Lieven MigerodeLieven Migerode

Lieven Migerode, erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en trainer, introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple Congres in 2006. Hij publiceerde eerder over relaties, liefde en partnergeweld. De EFT-training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut.

Jef en Lieven geven sinds een aantal jaar regelmatig samen EFT-opleiding in het binnen- en buitenland. Samen werkten ze eveneens een benadering uit om partnergeweld te integreren binnen EFT en relatietherapie. Dit resulteerde in internationale artikelen en het boek ‘Partnergeweld en Emotionally Focussed therapy. Vechten voor de liefde.’.

 

Opzet van het webinar:

19:30 – 20:30 uur: partnergeweld algemeen

- Welkom + voorstellen opleiders

- Cijfers. Wat weten we over partnergeweld internationaal?

- Differentiatie vormen van partnergeweld.

- Wanneer is partnergeweld een contra-indicatie voor systeemtherapeutische interventies?

20:30 – 21:30 uur: Partnergeweld binnen EFT

-  Videoclip: Escalatie in de sessie + ervaringsoefening

-  Geweld in de interactiecyclus

-  De verschillende hechtingsbetekenissen van geweld.

-  Videoclip agressie en hechting

-  Afronding aan de hand van ervaringsoefening

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 16 juni
Tijd: 19:15 (inloop) - 21:30 uur
Locatie: Zoom

Voor wie:
Systeemtherapeuten, systeemtherapeutisch werkers. EFT-therapeuten, relatietherapeuten, jeugdzorgwerkers en andere hulpverleners werkzaam op het gebied van huiselijk geweld in de partnerrelatie. 

Investering
NVRG en BVRGS-leden: € 45 incl. btw 
Externe deelnemers: € 55 incl. btw 

Acceditatie
2 PE-punten van de NVRG

Inschrijving mogelijk vanaf 11 mei a.s. via deze pagina.

Let op: er is een maximaal aantal deelnemers. 

 

Aanmelden