10 februari 2023: Masterclass Deugdelijke dossiervoering

Dossieropbouw en dossiervoering zijn essentiële onderdelen van elk therapietraject, niet alleen voor jou als systeemtherapeut maar ook voor je cliënten. Bij partnerrelatietherapie of gezinstherapie kunnen complicerende factoren ontstaan. Wat doe je bijvoorbeeld als in een echtscheidingssituatie één van de ouders van een kind niet wil dat de andere ouder het kind-dossier kan inzien? Of als er een belangenconflict is tussen twee partners? Deze en andere vraagstukken komen aan bod tijdens deze masterclass. Je bent van harte welkom!

NVRG 11 mei

 

Juridische kaders

Tijdens deze masterclass leer je wat de juridische kaders zijn voor het opbouwen van een goed dossier en voor verantwoorde dossiervoering. In het contact met cliënten ga je een vertrouwensrelatie aan. Daardoor heb je te maken met een geheimhoudingsplicht, maar hoe ver strekt die plicht? Wat behoor je te delen met derden, zoals nabestaanden, ouders van minderjarige kinderen of de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Robert Sanders is advocaat en expert op het gebied van tuchtrecht. Hij vertelt ons hoe je op een verantwoorde manier dossier opbouwt, wat geheimhoudingsplicht inhoudt voor BIG- en niet-BIG geregistreerde behandelaars en hoe je te werk gaat als het gaat om (gezamenlijke) dossiervoering.

Wil je van tevoren een vraag inzenden, dan kan dat! Stuur dan een mailtje naar secties@nvrg.nl.


Spreker

De masterclass wordt verzorgd door mr. dr. Robert Sanders, advocaat en expert op het gebied van tuchtrecht. Robert staat binnen de ondernemingsrechtpraktijk van De Clercq o.a. vrije beroepsbeoefenaren bij die binnen hun vakgebied een tuchtrechtregeling kennen, zoals advocaten, notarissen, accountants en zorgprofessionals. In 2017 promoveerde Robert aan de Universiteit van Amsterdam op het advocatentuchtrecht. Daarvoor was hij zes jaar secretaris van een medisch tuchtcollege. 

Robert Sanders heeft deze cursus eerder succesvol voor leden van de NVRG verzorgd en dit is zeer goed beoordeeld. Wegens vele vragen over (gezamenlijke) dossiervoering en het belang van het onderwerp wordt de cursus nu herhaald. 


Doelgroep

Systeemtherapeuten en systeemtherapeutisch werkers

Datum en tijdstip:
2023-02-10T13:30:00 2023-02-10T17:00:00
Locatie:
Adres:


Aanmeldperiode:

Praktische informatie


Datum en tijdstip

Datum: vrijdag 10 februari 2023
Tijd: 13.30 - 17:00 uur (inloop 13.00 uur)
Locatie: De Zalen van Zevem, Bollenhofsestraat 138-A, Utrecht

Accreditatie

NVRG - 3 PE-punten

Kosten

€ 75 voor NVRG-leden, € 95 voor niet leden.
Prijzen zijn inclusief btw. 

 

Aanmelden