Home
Postcode (1e cijfer) (of) Plaats
Kinderen (tot 12)
Adolescenten (12-22)
Volwassenen
(Echt)Paren
Gezinnen
Ouderen (65+)
Scheidingsbemiddeling
Niet-Nederlandse culturen
Individuele therapie

NVRG-congres 2017 een groot succes!

Vrijdag 15 september 2017 vond in de Philharmonie in Haarlem het NVRG-congres 2017 plaats. Het was een liefdevolle bijeenkomst met inhoudelijk sterke presentaties en een record aantal deelnemers. Lees hier een korte terugblik.

Een warm welkom

Voor de één was het een forse reis, voor de ander een thuiswedstrijd. Hoe lang de afstand ook was, voor de congresdeelnemers was het goed toeven in de Philharmonie met haar sfeervol verlichte zalen, heerlijke hapjes en behulpzame medewerkers. Het bood een warm welkom en een goede start.

 

Lezingen over liefde 

Dagvoorzitter Erik van der Elst zette direct de toon door het congres zingend te openen met een prachtig lied over de liefde. Gedurende de hele dag kon men in de Grote Zaal luisteren naar plenaire lezingen over 'Liefde in tijden van verandering' door o.a. Lieven Migerode, Sabine Vermeire, Justine van Lawick en Margreet Visser. Singer-songwriter JARA zong met haar zuivere stem en gitaar, een aantal liedjes vanuit haar hart. 

 

Verrassend VR

Op inspirende wijze nam Avinash Changa de deelnemers mee in de wereld van virtual reality, oftewel VR. Tijdens de pauzes konden deelnemers in de Grote Foyer zelf ervaren hoe het is om bijvoorbeeld autistisch te zijn of gepest te worden. Dit was een levensechte ervaring waar men zichtbaar van onder de indruk was. Aan het einde van de dag riep de dagvoorzitter Avinash opnieuw naar het podium. Hij vertelde daar welke creatieve ideeën de deelnemers aan de VR workshop hadden bedacht om deze innovatieve techniek in te kunnen zetten binnen systeemtherapie.

 

Liefdesbodes en liefdesboodschappen

De Grote Foyer was dé plek waar iedereen elkaar kon ontmoeten en genieten van de heerlijke lunch en hapjes. Ook konden de deelnemers zich hier nog verder onderdompelen in het thema 'Liefde in tijden van verandering'. Gevleugelde liefdesbodes liepen rond om liefdesboodschappen van de ene deelnemer over te brengen naar de andere. Congresdeelnemers hadden voorafgaand aan het congres liefdesboodschappen ingedient, deze stonden gepresenteerd in boekenkasten en vonden gretig aftrek. 

 

Parallelsessies

Na de lunch gingen de deelnemers naar de parallelsessie van hun keuze. In tegenstelling tot voorgaande jaren duurden de sessies twee uur om zo meer ruimte te maken voor interactie en diepgang. Een eerste blik op de evaluatie laat ons zien dat deze verandering positief heeft uitgepakt. Alle parallelsessies worden gemiddeld goed tot zeer goed beoordeeld. 

 

Toegift voor congresdeelnemers

De door oud-leden aan de NVRG geschonken boeken over Systeemtherapie konden gratis worden meegenomen. Binnen een uur waren alle boeken weg! Uitgeverij Boom en een plaatselijke boekhandel stonden er met een stand, waarin zij aan het congresthema gerelateerde titels verkochten. Zij hebben goede zaken gedaan! Ook de boeken van de sprekers waren te koop. Helaas kon uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum niet aanwezig zijn. In plaats daarvan bieden zij de deelnemers een exclusief aanbod: 20% korting op voor NVRG-leden relevante boeken, tijdschriften en tests. Alle deelnemers hebben hier inmiddels bericht over ontvangen.

 

Verrassing

Het aantal aanmeldingen voor het NVRG-congres was nog nooit zo hoog! Om dit te vieren werd de 500e door de directeur op het podium geroepen en in het zonnetje gezet met een uitbundige bos bloemen. Henk Weerheijm was de gelukkige. Zijn deelnemersgeld is inmiddels teruggestort.

 

Evaluatie

De online evaluatieformulieren zijn inmiddels verstuurd. Heb jij het formulier nog niet ingevuld? Doe dit dan alsnog. Wij hebben deze feedback hard nodig om bij de organisatie van het NVRG-congres 2018 nog beter rekening te kunnen houden met jouw wensen.