Home
Postcode (1e cijfer) (of) Plaats
Kinderen (tot 12)
Adolescenten (12-22)
Volwassenen
(Echt)Paren
Gezinnen
Ouderen (65+)
Scheidingsbemiddeling
Niet-Nederlandse culturen
Individuele therapie

Onderzoeksrapport ‘De meerwaarde van systeemtherapie’ openbaar

Het rapport onderbouwt de kwalitatieve en financiƫle voordelen van systeemtherapie. Dit is een belangrijke stap in het traject naar erkenning en vergoeding.

Verheugd stellen we jullie op de hoogte van het nieuws dat vandaag het onderzoeksrapport 'De meerwaarde van systeemtherapie' openbaar is gemaakt en onder de aandacht wordt gebracht bij de woordvoerders zorg en jeugd van de Tweede Kamer. Met de bevindingen uit het rapport beogen we een lans te breken voor het opnieuw opnemen van relatie- en gezinstherapie in het basispakket.

 

Rapport 'De meerwaarde van systeemtherapie'

Het onderzoek, dat in opdracht van de NVRG is uitgevoerd door Bureau HHM, toont aan dat een gecombineerde inzet van individuele therapie en systeemtherapie grote voordelen biedt als het gaat om effectiviteit, duurzaamheid en doelmatigheid van de behandeling. Het leidt tot een flinke besparing op zorgkosten (die kan oplopen tot duizenden euro’s per gezin) en toekomstige zorgvragen worden voorkomen. Het onderzoek is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van Stichting EFT Nederland en de inzet van een groep gemotiveerde NVRG-leden,

 

Ben je benieuwd naar de inhoud van het rapport? Lees het rappart via deze link of download het rapport. De factsheet biedt in één oogopslag de belangrijkste resultaten van het onderzoek

 

Tweede Kamer

Het onderzoeksrapport is verstuurd naar de woordvoerders zorg en jeugd van de Tweede Kamer.

Het doel voor de komende tijd is om met hen in gesprek te komen over de rol die systeemtherapeuten kunnen vervullen bij het realiseren van kwalitatief goede zorg tegen aanvaardbare kosten.