Meld je nu aan voor de WAC Studiemiddag 25 november 2022 in Utrecht over de SCORE-15 app

De WAC organiseert op 25 november een studiemiddag over het gebruik van de SCORE-15 app. Deze app is voor systeemtherapeuten, zonder kosten, te gebruiken. Charlotte Burck & Astrid Winkler van het Family Therapy and Systemic Research Centre, UK lichten toe hoe je de app kunt gebruiken en daarna oefenen we in rollenspellen met het gebruiken van de app in systeemtherapie en bij praktijkonderzoek. Ben jij benieuwd hoe je deze vragenlijst kunt inzetten? Meld je dan aan voor deze studiemiddag!

Foto Burck en Winckler

 

Het gebruik van de SCORE-15 app in systeemtherapie en bij praktijkonderzoek

Hoe evalueer en bespreek je ‘laagdrempelig’ en ‘cliënt-vriendelijk’ de samenwerking en de ontwikkelingen met je cliënt(en) in de systeemtherapie die je geeft? De SCORE-15 app helpt om zelf, samen met gezinnen, eenvoudig praktijkonderzoek te doen. Met praktijkonderzoek leveren systeemtherapeuten ‘practice based evidence’ voor veranderprocessen die doorgaans onvoorspelbaar verlopen. Op basis van feedback en gezamenlijk onderzoek leren systeemtherapeuten en gezinsleden hun samenwerking af te stemmen en verbeteren. ‘Practice based evidence’ en samenwerkingsgericht leren is van groot belang, in tijden van nu, waarin er zoveel nadruk op ‘evidentie’, ‘transparantie’ en ‘cliëntparticipatie’ ligt. Meld je dus aan! Neem, als je komt, een laptop of telefoon mee, waarmee je op internet kunt.

Op 25 november organiseert de Wetenschapsadviescommissie (WAC) een studiemiddag in Utrecht over het gebruik van de Score-15 app die voor systeemtherapeuten, zonder kosten, te gebruiken is. 

De SCORE-15 is een (gevalideerde) zelfrapportagelijst waarmee het gezinsfunctioneren periodiek gemeten wordt, waarmee ontwikkelingen in therapie gevolgd en besproken kunnen worden. Inmiddels is er een app ontwikkeld voor de Score-15, waarmee de gebruiksvriendelijkheid voor zowel therapeut als gezin toeneemt.

Charlotte Burck & Astrid Winkler van het Family Therapy and Systemic Research Centre in het Verenigd Koninkrijk zullen via een videoverbinding uitleg geven over de Score-15 en over het gebruik van de app. Daarna zullen we met elkaar in rollenspellen oefenen met het gebruiken van de app in systeemtherapie en bij praktijkonderzoek.

Claire Sammut, systeemtherapeut in de UK en promovendus aan de University of Bedfordshire deed in Malta onderzoek naar de implementatie van Score 15 onder systeemtherapeuten. Eerst was er veel weerstand onder de systeemtherapeuten ten aanzien van het gebruik van de Score 15. Uiteindelijk was iedereen erg enthousiast. Ben je benieuwd wat de reden was? Claire vertelt kort over haar onderzoek via een zoomverbinding en legt het ons uit.

Lees hier alles over de studiemiddag en het programma.

Wij zien uit naar deze studiemiddag!

De WAC: Henk Pijnenburg, Ramon Lindauer, Trudy Mooren, Elisa van Ee, Els Bos-de Groot en Robert van Hennik

 

Praktische informatie

Datum: vrijdag 25 november 2022
Tijd: van 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht

Accreditatie

NVRG - 3 PE-punten.

Kosten

€ 75 voor NVRG-leden, € 95 voor niet leden.
Prijzen zijn inclusief btw. 

 

Meer lezen? Klik hier

Direct aanmelden