Home
Postcode (1e cijfer) (of) Plaats
Kinderen (tot 12)
Adolescenten (12-22)
Volwassenen
(Echt)Paren
Gezinnen
Ouderen (65+)
Scheidingsbemiddeling
Niet-Nederlandse culturen
Individuele therapie
NVRG activiteiten
Het thema van de studiemiddag is 'Liefde in de loop der tijden, de invloed van hechting op relaties van ouderen'.
De sectie K&J organiseert een studiedag over het thema Ouderschap. Wat betekende ouderschap in de jaren zestig en wat betekent het nu in de 21ste eeuw?
De sectie Psychiatrie & Systeemtherapie organiseert in samenwerking met de sectie Ouderen een studiedag over Oude liefde, Nieuwe kansen.
Dr. Flip-Jan van Oenen verdedigde onlangs aan de Vrije Universiteit zijn proefschrift. Tijdens de studiedag presenteert hij zijn onderzoek.

NVRG Sectie Ouderen organiseert op vrijdag 9 februari 2018 een studiemiddag

Het thema van de studiemiddag is 'Liefde in de loop der tijden, de invloed van hechting op relaties van ouderen'.

Als we ouder worden zijn we genoodzaakt om onze relaties aan te passen aan ingrijpende veranderingen. Zo gaan kinderen het huis uit, gaan partners met pensioen, is er verlies van gezondheid en eventueel verlies van geliefden. Een veilige hechting vergroot het vermogen om goed om te gaan met deze ingrijpende veranderingen. Dit kan zelfs zorgen voor een versterking of een hernieuwing van relaties. Maar wanneer er sprake is van een onveilige hechting kunnen deze veranderingen een negatieve invloed op de relaties hebben.
 

Programma

Wilma Aarssen (klinisch psycholoog en psychotherapeut) bespreekt in haar lezing hoe de hechtingstijl van ouderen de omgang met relaties beïnvloed en hoe jij als systeemtherapeut met ouderen en hun relationele netwerk aan de slag kan. Na de lezing volgt een interactief onderdeel met praktijktheater. Trainingsacteurs Carien van Ree en Cora Pol laten je spelenderwijs ontdekken welke rol je als systeemtherapeut kunt uitoefenen bij hechtingsproblematiek bij ouderen. Je krijgt tijdens deze sessie tools aangereikt om als systeemtherapeut in dergelijke situaties van waardevolle betekenis te zijn.
Bekijk hier het volledige programma.

 

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

 

Datum

Vrijdag 9 februari 2018 van 14:00 tot 17:30 uur (inloop 13:30 uur).

 

Locatie

Zaalverhuur7
Bollenhofsestraat 138A in Utrecht.
Klik hier voor de routebeschrijving.

 

Accreditatie

De NVRG accrediteert deze studiemiddag met 3 punten.

 

Kosten

NVRG-leden: € 65,- (incl. 6% btw).
Niet leden: € 90,- (incl. 6% btw).


Annuleringsvoorwaarden:
Bij annulering tot 26 januari 2018 brengen wij je een bedrag van € 25,- aan administratiekosten in rekening. Indien je na 26 januari 2018 annuleert, berekenen wij het volledige bedrag. Vanzelfsprekend mag je je laten vervangen door een collega.