8 mei 2019: Themamiddag wegwijs in de verschillende klachtoplossingen

Stel je voor dat je relatietherapie geeft aan een echtpaar. Na verloop van tijd wordt de therapie afgesloten en een van de partners gaat zelfstandig bij jou verder. De partnerrelatie verslechtert en het stel gaat uit elkaar. Een aantal jaren later dient de partner die niet meer in therapie was bij jou, een klacht tegen je in. Wat zijn dan je plichten, rechten en mogelijkheden?

Wkkgz
Met de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) heeft het landschap van het klachtrecht nog meer profiel gekregen maar vooral voor ZZP’ers in de zorg is het lastig om het overzicht te bewaren. Als NVRG-lid kun je te maken krijgen met een klachtbehandeling. De Wkkgz biedt een klachtmogelijkheid via P3NL als voorportaal naar de Geschillencommissie. BIG-geregistreerde zorgverleners kunnen naast de klachtenregeling ook worden geconfronteerd met een klacht bij het tuchtcollege voor de gezondheidszorg.

Grote impact
Als er een klacht tegen je wordt ingediend, heeft dat grote impact. Bovendien kost de procedure veel tijd en energie. Ook kunnen de kosten hoog oplopen. Daarom is het heel belangrijk goed op de hoogte te zijn van de verschillende rechtsgangen en procedures en te weten welke wegen je kunt bewandelen als je met een klacht te maken krijgt.

Tijdens deze studiemiddag worden de diverse rechtsgangen uitgelegd en worden de verschillen tussen de procedures gepresenteerd, met de daaraan verbonden risico’s en de kansen om tot een oplossing van de klacht te komen. Ook is er gelegenheid om vooraf eigen casussen in te dienen.

 

Accreditatie
De NVRG accrediteert deze studiemiddag met 3 PE-punten.

Programma
13:00 - 13:30 uur    Inloop met koffie en thee
13:30 - 15:00 uur    Presentatie Robert Sanders
15:00 - 15:30 uur    Pauze
15:30 - 16:30 uur    Casusvoorbeelden

Spreker
mr. dr. Robert Sanders
, advocaat. Hij is werkzaam bij De Clercq Advocaten Notariaat en expert op het gebied van tuchtrecht. Robert staat binnen de ondernemingsrechtpraktijk van De Clercq o.a. vrije beroepsbeoefenaren bij die binnen hun vakgebied een tuchtrechtregeling kennen, zoals advocaten, notarissen, accountants en zorgprofessionals. In 2017 promoveerde Robert aan de Universiteit van Amsterdam op het advocatentuchtrecht. Daarvoor was hij 6 jaar secretaris van een medisch tuchtcollege.

Kosten
NVRG-leden: € 75,-
Niet-leden: € 99,-

Datum en tijdstip:
2019-05-08T13:30:00 2019-05-08T16:30:00
Locatie:
De Zalen van Zeven
Adres:
Boothstraat 7
3512 BT Utrecht
Aanmeldperiode:
AANMELDEN