17 september en on demand: kick-off webinar NVRG-congres 2022

Op vrijdag 17 september 2021 organiseert de NVRG een kick-off van het NVRG-congres 2022 met als thema Systeem-(OM)-Denken - Systeemdenken en de nieuwe GGZ. Floortje Scheepers (psychiater en hoogleraar innovatie in de GGZ) en Carlijn Welten (kinder- & jeugdpsychiater en systeemtherapeut) vertellen je in dit webinar over concrete voorbeelden en initiatieven van de GGZ van de toekomst. Verder gaat Tessa van Iperen (directeur NVRG) met Carlijn en Floortje in gesprek over de rol en betekenis van deze initiatieven voor de systeemtherapeut en systeemtherapeutisch werker. Wil jij alvast weten welke kansen en mogelijkheden er liggen voor jou en hoe je deze kunt vertalen naar jouw praktijk? 

NVRG webinar Floortje Scheepers en Carlijn Welten

 

Programma

13:00 – 13:15 uur   Digitale inloop
13:15 – 13:30 uur   Opening Tessa van Iperen
13:30 – 14:15 uur   Presentatie Floortje Scheepers
14:15 – 14:30 uur   Interactie met de live deelnemers 
14:30 – 14:45 uur   Pauze
14:45 – 15:30 uur   Presentatie Carlijn Welten
15:30 – 15:45 uur   Interactie met de live deelnemers
15:45 – 16:25 uur   Tessa in gesprek met Floortje en Carlijn
16:25 – 16:30 uur   Afsluiting

Sprekers

Floortje Scheepers - hoogleraar innovatie in de GGZ en medisch afdelingshoofd psychiatrie in het UMC Utrecht
Floortje zal in haar presentatie stilstaan bij de benadering van psychische problemen in de GGZ maar ook de samenleving. Hoe kunnen we het niet weten beter verdragen en daarmee het 'maakbaarheidsdenken' wat loslaten? Hoe kunnen we komen tot echte integrale zorg waarbij de GGZ aansluit bij de leefwereld van gezinnen en we een inclusievere samenleving realiseren met elkaar? In de GGZ van de toekomst transformeren we van opschalen naar aansluiten, van ketens naar netwerken, van individuele excellentie naar collectieve intelligentie en van diagnostiek en behandeling naar samen begrijpen, leren en verbeteren. Aan de hand van verschillende thema's die Floortje ook bespreekt in haar recent verschenen boek (Mensen zijn ingewikkeld) zal ook gekeken worden naar nieuwe mogelijkheden om met mentale kwetsbaarheid om te gaan in de samenleving en goede zorg vorm te geven met behulp van innovatie in de praktijk.

Carlijn Welten - kinder- en jeugdpsychiater/PhD/systeemtherapeut/medeoprichter van Het Huis
We zitten midden in een beweging van verandering in hoe we over psychisch lijden nadenken en hoe we het benaderen. Het systemisch denken en doen is essentieel in deze verandering. Hoe kunnen we die thema’s van verandering een praktische vertaling geven? Wat betekent dit voor jou als systeemtherapeut en systeemtherapeutisch werker in jouw dagelijks werk en wat kan jij doen om jouw team mee te nemen in deze beweging?
In Het Huis, een nieuw centrum voor innovatieve kinder- en jeugdpsychiatrie dat Carlijn samen met Niek Hayen (psychiater/systeemtherapeut) heeft opgezet, proberen ze het omdenken in alle vezels van hun denken en doen door te voeren. Hoe ziet dat er praktisch uit en wat doet dat met de huisgenoten, hun steunsystemen, de professionals en de verwijzers? Wat kan jij hieruit meenemen naar jouw dagelijkse praktijk?

Kick-off webinar en NVRG-congres 2022

Het jaarlijkse NVRG-congres wordt vanaf 2022 elk jaar in het voorjaar georganiseerd op de vierde vrijdag van maart. Dit betekent dat we in 2021 geen NVRG-congres organiseren. Om het congres in 2021 niet zomaar langs ons heen te laten gaan hebben we besloten om op de oude congresdatum dit webinar te organiseren als warming-up voor het NVRG-congres 2022.
Vervolgens duiken we op vrijdag 25 maart 2022 dieper in het thema Systeem-(OM)-Denken - Systeemdenken en de nieuwe GGZ. Het wordt een congres waarin theorie volop wordt afgewisseld met praktische oefeningen.

Investering

LID ST en LID STW € 65,- (incl. btw)
LIO ST, LIO STW en LID PEN € 45,- (incl. btw)
Overige deelnemers € 95,- (incl. btw)

Accreditatie

LID ST en LID STW ontvangen 3 NVRG PE-punten 

Aanmelden

Kik hier om je ticket voor het webinar op 17 september 2021 te bestellen.

Plaats & tijdstip

Het webinar wordt via de NVRG website gestreamd en is op vrijdag 17 september van 13:15 tot 16:30 uur live te volgen. De digitale inloop start om 13:00 uur.

On demand

Wil je het webinar graag volgen maar komt 17 september niet goed uit? Geen probleem! We bieden het webinar ook on demand aan. Iedereen die voor 17 september een ticket koopt heeft t/m 30 november 2021 de mogelijkheid het webinar via de NVRG website on demand te bekijken. 

Datum en tijdstip:
2021-09-17T13:15:00 2021-09-17T16:30:00
Locatie:
Online
Adres:


Aanmeldperiode: